Tuesday, 16 December 2014

Sukan Tahunan Sekolah 2014


[Sebelum program bermula]

Kemeriahan bukan terletak pada angka. Itulah yang dapat digambarkan pada hari sukan sekolah 2014 yang berlangsung pada Selasa, 17 November 2014. Kehadiran ibu bapa dan keluarga murid telah menamba kehangatan kemeriahan hari tersebut. Ini merupakan sesuatu yang positif dan menampakkan kejayaan program sarana ibu bapa yang digiatkan oleh pihak sekolah.
                Acara yang dipertandingkan bermula seawal jam 8.30 pagi dengan acara yang melibatkan murid-murid pra sekolah. Acara-acara yang dipertandingkan adalah acara memakai uniform sekolah, acara manipulasi alatan sukan, dan mengupas telur.

[Acara untuk murid pra sekolah]

Selesai sahaja acara murid pra sekolah, acara untuk murid tahun 1 hingga 6 mengambil tempat. Acara dibahagikan kepda dua bahagian iaitu individu dan berkumpulan. Jom kita saksikan aksi-aksi mereka.


[Acara individu untuk murid tahap 1 dan 2]

[Acara berkumpulan untuk murid tahap 1 dan 2]


                Semestinya kehadiran ibu bapa penjaga dan keluarga tidak pulang dengan tangan kosong. Ada acara yang dipertandingakan untuk mereka.  Saksikan aksi-aksi mereka…

[Acara murid bersama penjaga]
  
Hadiah-hadiah yang disediakan tidak mengecewakan. Ada yang bawa balik sekampit beras, sekampit mee halus dan macam-macam lagi. Tahniah untuk semua yang dapat hadiah ye..


[Penyampaian hadiah]


                 Pihak sekolah bersyukur kerana program dapat dijalankan dengan lancar dan meriah. Sekalung penghargaan kepada semua yang terlibat terutama kepada ibu bapa penjaga yang sangat supportive. Terima Kasih daun keladi kepada  insan-insan budiman  yang sudi menyumbang untuk kelancaran program sukan tahun ini. Jumpa lagi tahun depan. 

1 comment: